utorak, 29. ožujka 2011.

Uvod u moguće sukobe




To što je, prije par dana, Visoki Predstavnik ukinuo odluke CIK-a, jedne legalne i demokratske BiH institucije, a što je objeručke podržano od SAD-a (a ne od američke ambasade, kako se manipulativno izvještava), pokazuje, po tko zna koji put, slijedeće:

-Da je BiH okupirana i kolonizirana zemlja;

-Da je ta okupacija, prvenstveno, u korist Bošnjaka, a na štetu krišćanskih naroda: Srba i Hrvata;

-Da Anglo-Saksonci koji u svijetu već decenijama radi naftnih i geostrateških interesa (ne)skriveno ratuju protiv islamskih zemalja (Iran, Afganistan, Irak, Pakistan, Libija, itd), a vjerovatno su implicirani i u nedavne promjene režima u islamskoj Africi i Aziji, žele da preko podrške BiH muslimanima pokažu kako oni nisu protiv  naroda ove vjeroispovjesti;

-Da u tu svrhu  forsiraju islamizaciju Balkana imajući istovremeno za cilj slabljene Europske Unije;

-Da ovaj dio međunarodne zajednice, pomažući grubo i bahato nelegalno izabrane organe Federacije, dakle neljudsku prevaru gdje je jedan konstitutivan narod, hrvatski, potpuno ignoriran, želi isprovocirati adekvatan odgovor BiH Hrvata. Njima je strpljenje pri kraju. Dosadilo im je da budu „muslimansko cvijeće“ ili „muslimanski korov“ i vrlo će brzo poduzeti prve korake ka osamostaljenju u okviru njihovog, budućeg entiteta (federalne jedinice, autonomne pokrajine i slično);

-Da je, s obzirom na prikazano stanje, ova legitimna reakcija Hrvata bremenita mogućim nasilnim sukobima sa Bošnjacima u Federaciji, i da je ta konfrontacija možda i jedan od osnovnih ciljeva onih iz međunarodne zajednice  koji priznaju nelegalne i nelegitimne poteze „platformaša“.  

Ali Hrvati, koji su pretrpjeli najveće etničko čišćenje u BiH u proteklom ratu, ne mogu više podnijeti nelegitimne, nelegalne, bahate i slične namjere i postupke koji ih u svakom pogledu ponižavaju. Ne mogu više podnijeti ni otvorene, nasilničke prijetnje koje im se upućuju, parafraziramo: „Ako i pomislite na ravnopravnost u vidu trećeg entiteta, Tripoli će biti Diznilend u odnosu na nasilje u Federaciji“. Ili: „Nas Bošnjaka je 4 puta više“, itd.

Nitko Hrvatima ne može nekažnjeno prijetiti. Oni, dakle, slobodu za sebe očito moraju uzeti protiv volje drugog konstitutivnog, četiri puta brojnijeg, naroda koji je „zapikao“ teritorij Federacije za sebe, i koji će i dalje djelovati protiv Hrvata svim prljavim sredstvima imajući iza sebe najjaču svjetsku supersilu kao i dobar dio islamskih zemalja.

Naše Dopredsjedništvo koje već četiri mjeseca upozorava na protekle i sadašnje nemile događaje, želi mir i pravdu u BiH. Drugim riječima, bori se za dvije stvari:

-Da se promijeni dio Dejtona koji Hrvate stavlja u krajnje neravnopravan položaj;

-Da Hrvati, dakle, kao i dva druga konstitutivna naroda, imaju svoj entitet, ni manje ni više.

Ako se ova nemila situacija nastavi, Dopredsjedništvo ima adekvatan odgovor za uspostavu brutalno narušenog digniteta Hrvata u BiH, odgovor kojeg će u slijedeća dva tjedna obznaniti domaćoj i međunarodnoj javnosti.