ponedjeljak, 7. ožujka 2011.

SDP-ov Diznilend strave



Zloguke poruke stižu nam od bošnjačkog vođstva iz Sarajeva. Prijeti se  gaženjem elementarnih prava konstitutivnih naroda, etničkim sukobima i oktroiranim ustavom koji bi centralizirao BiH i podvrgao Bosnu i Hercegovinu volji jednog od konstitutivnih naroda. Bošnjačka koalicija oko SDP-a objavila je da će, ukoliko dva HDZ-a ne prihvate njenu platformu centraliziranog „građanskog“ ustava gdje bi, po logici: jedan čovjek – jedan glas Bošnjaci držali osnovne poluge vlasti u BiH i s njima ne formiraju vlast u Federaciji, ta ista koalicija će formirati vlast sa navodno hrvatskim strankama gdje se Hrvati mogu pronaći jedino mikrosopom.

Ima puno razloga za pomisliti da SDP blefira. Možda bošnjački „socijaldemokrati“ misle kako je dvama HDZ-ima stalo do ministarskih fotelja pa će pristati na ucjenu i ući u federacijsku vladinu koaliciju, tim više što Visoki predstavnik prijeti bonskim sankcijama, a CIK ponovljenim izborima. To su dobri argumenti, koji bi mnoge naveli na grijeh, odnosno na odustajanje od vlastitih principa. Međutim ovog puta hadezeovci se ne daju, jer su shvatili povijesnu važnost trenutka. Kao da su se familijarizirali sa američkim politologom S. Hantingtonom koji govori u svojoj knjizi o najvažnijem sukobu XXI stoljeća: sukobu između krišćanske i islamske civilizacije.

Islamizacija Balkana potpomognuta od strane „Velikog Brata“ je u punom tijeku. Već se naziru konture buduće zajednice pravovjernika: Turska, Albanija, navodna država „Kosovo“, Preševska dolina, pola Makedonije, dio Crne Gore, Sandžak, te pola BiH. Ipak, vladajuće europske elite svjesne su ideologizacije islama koja prijeti „Starom kontinentu“ te redom proglašavaju  kraj multikulturalizma. Politički ideologizirani islamisti zlorabeći vlastitu vjeru, žele  u Europi u ime multikulturalizma, jedno univerzalno ljudsko pravo iskoristiti za svoje partikularne, vjerske ciljeve, namećući europskoj civilizaciji svoju civilizaciju. Taj manevar im nije uspio i revolt Europljana je već vidljiv na nivou neformalne kršćanske koalicije koja se upravo stvara: Njemačka, Francuska, Engleska, Švicarska, Holandija, Austrija i ini. Zato Njemačka, u duhu rečenog, pokazuje razumjevanje za nastojanja Hrvata u BiH da  formiraju vlastiti politički teritorij. Kontakti između Republike Srpske i Republike Hrvatske su učestali i međusobno razumijevanje je u usponu...

Ali, zbog podrške „Velikog Brata“ procesima dezintegracije europske civilizacije preko nametanja islama krišćanstvu, bošnjačke partije su se osilile i prijete: „Ako bude trećeg entiteta, biće i sukoba...a nas (Bošnjaka) je četiri puta više nego njih (Hrvata)“. (Izjava bošnjačkog lidera data usred Zagreba!)...ili „Tripoli će biti diznilend prema onome što će se ovdje dešavati“ (SDP). Scenario koji je (više nego) moguć na osnovu ovih prijetnji je slijedeći.
Bošnjačka SDP koalicija formira vlast sa fantomskim hrvatskim strankama. Organiziraju se mitinzi potpore vladajućoj alijansi, potom međunacionalni sukobi niskog intenziteta. „Međunarodna zajednica“ se sastaje i konstatira kako je, eto, BiH političarima bila data mogućnost da sami odrede vlastitu sudbinu, ali da je njihova nezrelost dovela do etničkih sukoba koji prijete da se pretvore. Nakon toga, „Veliki Brat“ preko „međunarodne zajednice“ nametne centralizirajući ustav, koji je već spreman, u korist Bošnjaka.

Daj bože da je ovo čista paranoja..... Ali vidjevši sve lažne scenarije diplomacije prevarom, koji su u modernoj povijesti bili upotrebljeni da bi se ostvarili geopolitički ciljevi jedne supersile, a što je po pravilu rezultiralo krvavim sukobima, treba u našem „tamnom vilajetu“ puhati i na hladno.