četvrtak, 10. ožujka 2011.

Sloboda ili ropstvo?



Sukob kršćanske i islamske civilizacije dosegao je u BiH otvorenu fazu. Dio međunarodne zajednice, zbog svojih geostrateških, ekonomskih i duhovnih, interesa, svim silama potpomaže Bošnjake da zavladaju Federacijom. To se sve prelama preko leđa Hrvata. Oni su posljednjim potezima bošnjačke SDP koalicije, formiranjem parlamenta federacije BiH  i najavom formiranja Doma naroda (vijeća naroda) po istom, fundamentalističkom principu, doveli BiH hrvatski narod pred zid ropstva i nestanka.

Dva HDZ-a koja su svjesna povijesnog trenutka i ne misle o raspodjeli fotelja već o svojoj civilizacijskoj ulozi, odbijaju da se povinuju unitarističkom diktatu bošnjačke političke koalicije. Ali to nije dovoljno. HDZ partije moraju biti spremne za slijedeće. Ukoliko se ova akcija potiranja hrvatskog naroda nastavi one, bez oklijevanja, moraju organizirati svoj narod u poseban entitet (autonomnu oblast i slično). Tim više što će preuzimanje vlasti u Federaciji od strane Bošnjaka vjerojatno biti popraćeno aranžiranim etničkim incidentima.

Čitava kršćanska Europa je uz BiH Hrvate i njihovo izdvajanje iz Federacije neće, u ovom času, biti popraćeno nikakvim ozbiljnijim sankcijama. Ovo je trenutak kada se na silu političke manipulacije proizišle iz lošeg dejtonskog ugovora, mora odgovoriti silom proisteklom iz osjećaja za slobodu, pravdu i jednakost za sva tri konstitutivna naroda Bosne i Hercegovine.

Taj dio Dejtona mora biti srušen da bi Dejton i dalje živio.