utorak, 8. veljače 2011.

Dopredsjednik Vlajki posjetio Prnjavor




Dopredsjednik RS iz reda hrvatskog naroda prof.dr.sc. Emil Vlajki,  sinoć se u prostorijama Hrvatskog kulturnog društva Napredak - Prnjavor sastao  sa članovima društva i građanima mjesnih zajednica u kojima su pretežito živjeli Hrvati. Sastanku su uz tridesetak građana nazočili i župnici katoličke i grkokatoličke crkve velečasni Vlado Lukenda i  Petar Sitnik te načelnik općine Prnjavor gospodin Darko Tomaš.

Građani su upoznali Dopredsjednika sa problemima vezanim za obnovu infrastrukture, zapošljavanja, ali i svojim željama za  samozapošljavanje kroz ekonomske  projekte održivog povratka i pristupnih fondova EU.

Dopredsjednik Vlajki obećao je isfinancirati izradu projekta za sanaciju  2,5 km puta prema katoličkoj crkvi i groblju u Kulašima, a načelnik Prnjavora, gospodin Darko Tomaš obećao je isti asfaltirati, ali i popraviti most prema Drenovi i sanirati  klizišta prema Babanovcu. Dopredsjednik Vlajki najavio je aktivnosti vezane stipendiranje srednjoškolaca i studenata te medijske i lobističke aktivnosti vezane za  turističku revitalizaciju šireg regiona Prnjavora.