srijeda, 14. rujna 2011.

Svečano puštanje u rad donirane Trafo stanice u Kotor Varoši



Dopredsjednik RS iz reda hrvatskog naroda prof.dr.sc. Emil Vlajki osigurao je u suradnji sa multinacionalnom kompanijom Nesma Holding Co., donaciju trafo-stanice snage 650 KW vrijedne 80 000 KM koja u značajnoj mjeri poboljšava kvalitet elektro opskrbe grada Kotor Varoša.

Zajedno sa izaslanstvom donatora gospodinom Faisal Al Turki -podpredsjednikom Nesma Holding Co. i  g. Siegfried Hagleitner Generalnim direktorom  Nesma Electric i Aikon d.o.o. te Končar i industrijske nekretnine d.o.o. iz Dicma  i zamjenikom generalnog diroktora Nesma Electric g. Salah Al-Sunaid te gospođom Sekom Kuzmanović direktorom Elektrokrajne Banjaluka, gospodin Vlajki pustit će sutra 15. 09.2011 u 12,00 u pogon doniranu Trafostanicu na lokalitetu Donja varoš u Kotor Varoši.

Elektrokrajina Banjaluka će na račun ove donacije, u dogovoru sa Dopredsjednikom Vlajkijem do kraja septembra obnoviti  elektro mrežu u hrvatskom povratničkom lokalitetu Orahova, a do konca oktobra i elektromrežu u selu Bilice.

Dopredsjednik Vlajki slijedom do sada urađenog na obnovi cestovne infrastrukture u zoni Šimića i KotorVaroša, sa Direktoricom Elektrokrajine, predstavnicima lokalne uprave i nevladinim povratničkim organizacijama dogovorio je sličnu suradnju na projektima obnove u ratu porušene cestovne i elektro infrastrukture i za narednu godinu.