srijeda, 22. svibnja 2013.

Priopćenje povodom 21. godišnjice od smrti dvanaest banjalučkih beba



Na današnji dan 1992. godine, u bolnici u Banjaluci, umrla je prva beba zbog nestašice kisika. Zapadne zemlje tada nisu dozvolile dopremanje humanitarne pomoći zračnim putem. Do 19. juna 1992. u Banjaluci je umrlo 12 beba čiji su roditelji bili različitih nacionalnosti.

Ovaj šturi zapis ima univerzalnu simboliku „humanističkog“, zapadnog zla koje se tih vremena stuštilo na područjima bivše Jugoslavije.

U ime „humanizma“, razbijena je Jugoslavija i time promoviran rat na ovim prostorima.

U ime „humanizma“, savjetovano je bošnjačkim liderima da negiraju svoj potpis na Lisabonski sporazum za mirno rješenje konflikta u BiH što je bilo povod za posebno krvav bratoubilački rat.

U ime „humanizma“, dovođeni su u BiH, od strane Zapada, mudžahedini i kršen embargo UN o prodaji oružja zaraćenim stranama.

U ime „humanizma“, sugerirano je Bošnjacima da negdje pretrpe gubitak od 5.000 žrtava, kako bi Zapad mogao bombardirati Srbe.

U ime „humanizma“ dozvoljeno je Orićevim trupama „Armije BiH“ stacioniranim u Srebrenici, koja je trebalo da bude demilitarizirana zona, da oko Srebrenice spaljuju srpska sela i ubijaju srpske civile od 1992-1995. To, naravno, ni na koji način ne opravdava  teške srpske zločine nad Bošnjacima počinjenim u julu mjesecu 1995., kao ni srpske zločine počinjene uopće.

U ime „humanizma“ i dandanas se negiraju zločini drugih zaraćenih strana nad Srbima.

U ime „humanizma“, se jedva ili nikako ne identificiraju srpske žrtve.

U ime „humanizma“ Haški tribunal praktično sudi jedino Srbe.

Sve u svemu, tragedija banjalučkih beba je metafora za sve „humanističke“ zločine koje je „međunarodna zajednica“ prouzrokovala na ovim prostorima. Drugim riječima, sve poginule bebe i sve poginule odrasle osobe svih nacionalnosti i vjera na ovim prostorima su žrtve, direktno i indirektno, ovih krvavih „humanista“ koje će kad-tad stići osuda historije.