utorak, 5. srpnja 2011.

Socijalizam po „Ujku Samu“



Danas i ptice na grani otužno pjevaju, odnosno cvrkuću, ovisno o tome kojem rodu ptica pripadaju, kako je prije par dana Vijeće Socijalističke internacionale (SI) u Ateni suspendiralo SNSD Milorada Dodika iz te organizacije. Rečeno je da je SNSD, i pored brojnih upozorenja, pokazao izostanak bilo kakvog napretka u djelovanju i retorici i da su nacionalizam i ekstremizam i dalje prisutni u radu ove stranke. U isto vrijeme je zabilježeno, da je Izaslanstvo SDP-a tijekom trajanja Vijeća SI imala niz susreta sa izaslanstvima socijaldemokratskih stranaka. Na ovim susretima data je i puna podrška radu SDP-ovih vlada na svim razinama u BiH, kao i principima na kojim SDP želi sudjelovati u formiranju vlasti na državnoj razini.

Bravo! Normalan čovjek ne može a da se ne divi principijelnosti ove organizacije koja, glede iznesene odluke, tako jasno izražava osnovne humanističke principe novog svjetskog poretka. Posebno je impresivan dio ove odluke koji precizno pravi razliku između đavolski zločestog SNSD-a i anđeoski dobrog bošnjačkog SDP-a. Uostalom, što taj SNSD hoće? Da sačuva slovo Dejtona i ravnopravnost triju konstitutivnih naroda u BiH? Nonsens! To je protivno svakoj dijalektici kao jedinstvu proturječnosti. Dijalektika hoće da ako su Srbi egzistirali jučer, danas moraju biti prevaziđeni. Drugim riječima, jučerašnje srpstvo, ako hoće da opstane, dijalektički se pretvara u bošnjački socijalistički internacionalizam, novi, dosad neviđen, grandiozan oblik građanske šerijatske zajednice. Takvu socijalističku socijalizaciju treba da pretrpe i Hrvati. Ili će se u Federaciji povinovati SDP građanskom šerijatu, ili ih neće biti. Ustvari, kao muslimansko cvijeće, Hrvati će se moći zadržati u nekoliko rezervata Zapadne Hercegovine, a dijalektički bi trebalo, uz pomoć socijalističkih vehabija i Pavelićevog HSP-a da izvrše svoje socijalističko nestajanje iz Središnje Bosne. Uzgred rečeno, širi se glas da će i Pavelićev HSP, na prijedlog šerijatskog SDP-a, ubrzo postati član Socijalističke Internacionale.

Bilo bi dobro kada bi nacionalistički i ekstremistički SNSD naučio nešto iz repertoara blagosti SDP-a. Pogotovo u momentima kada je izgledalo da će HDZ-ovi tražiti ravnopravnost Hrvata u BiH u vidu nekog oblika hrvatske autonomne oblasti. Tada je SDP-ov firer, u punoj inspiraciji tolerancije i neekstremizma izjavio kako će, ukoliko hrvatski narod tako nešto učini, krvoproliće u Libiji biti pravi Diznilend u odnosu na ono što će snaći Hrvate. Izvjesno je, da je Socijalistička Internacionala pohvalila takvu miroljubivu izjavu bošnjačkog SDP-a i prema njoj odredila nacionalističku i ekstremističku retoriku SNSD-a.

I tako je, na sličnim principima,humanizirana čitava planeta. NATO je postao humanitarna organizacija. Vojne intervencije u Iraku, Afganistanu, Pakistanu i Libiji također su humanitarne. Humanitaran je i Tribunal u Hagu koji pretežno sudi Srbima i Hrvatima. Humanitarne su i nevladine organizacije kojima upravljaju osobe tipa Nataše Kandić i Sonje Biserko koje udaraju po Srbiji i Srbima kad god im se čefne. Humanitarni su i posebno određeni zapadni diplomati („šakali smrti“) koji u ime MMF svjetskog poretka prijete šefovima država u nerazvijenim zemljama njihovom eliminacijom ukoliko se ne povinuju zahtjevima svjetskih financijskih imperija, itd. Sada se tom humanitarnom sistemu priključila i Socijalistička Internacionala. A Milorad Dodik još uvijek ne shvaća Novo totalitarno humanističko društvo. Čitavo vrijeme viče: „Bože pravde“, a ne vidi da je Bog mrtav i da ga je zamijenio socijalistički „Ujka Sam“.