ponedjeljak, 11. travnja 2011.

Nečasna ponuda


Najnoviji prijedlog muslimansko-bošnjačke stranke SDP o formiranju vlasti na BiH nivou bez dvaju  HDZ-a, ubjedljivo legitimnih i legalnih predstavnika Hrvata, pokazuje nastavak patološke samouvjerenosti i arogancije „platformaša“ u slijepoj želji da sada zavladaju čitavom teritorijom Federacije, a sutra, vrag bi ga znao, i čitavom Bosnom i Hercegovinom.



A, naizgled, kako i nebi! Iza sebe imaju gro islamskih zemalja: Saudijsku Arabiju, Tursku i Iran, dok s druge strane SAD odobravaju sve nelegalno i nelegitimno što ova „građanska“ koalicija čini ili predlaže. Pored svega, ima i bezuvjetnu pomoć Visokog Predstavnika koji „demokratskim“ bonskim ovlaštenjima ukida odluke CIK-a, ustavno legalnog  organa BiH. S obzirom na ovakvu neprincipijelnost predstavnika međunarodne zajednice, ispada da ljudska prava  važe samo za jednog od dvaju većinskih konstitutivnih naroda u Federaciji.

„Platformaši“ po sistemu „tko nam što može“ u ovom času likuju,  otvoreno se rugajući hrvatskom narodu i ponižavaju  ga svojim postupcima: prijete svojom brojnošću i evociranjem krvoprolića („Nas je četiri puta više“, „Tripoli će biti Diznilend…“), te formiraju jednonacionalne organe Federacije sa par hrvatskih ikebana.

U istom tonu, a smatrajući da je ova komedija sa formiranjem vlasti u Federaciji gotova stvar, „Platformaši“ sada predlažu političkim strankama RS-a da zajedno, bez Hrvata, formiraju vlast na nivou BiH čime bi htjeli da aminuju, od strane drugog entiteta, svoju nelegalnu vladavinu u većem entitetu. Drugim riječima, oni vele: „Vi pravoslavci podržite nas muslimane na štetu katolika“.

Isto tako „platformaši“ misle da će se na skorašnjem Saboru hrvatskog naroda u Mostaru njegovi učesnici malo razvikati, te da će nakon par dana ovaj protest splasnuti. Isto tako rezoniraju da Hrvatska neće moći pružiti ozbiljniju podršku Hrvatima u BiH zato što još nije ušla u EU.

Ono što „platformaši“ ne vide, to je da se Europa budi. Multikulturalizam se više ne može iskorištavati za ideologizaciju vjere, minareti se više ne grade, burke se ne smiju nositi, a državne institucije se nanovo laiciziraju. Europa nije ni islamski svijet, ni „Veliki brat“ s druge strane „velike bare“. A i Hrvati znaju iznenaditi pogotovu kada im se nastoji oduzeti ponos i identitet.