utorak, 26. travnja 2011.

Osposobljena prva „Vlajkijeva cesta“




Kada je dopredsjednik Emil Vlajki u veljači ove godine posjetio hrvatske povratnike u Šimićima, put kojim je došao bio je đombast i prepun rupa. Mještani su mu se požalili na niz problema, od čega su na prvo mjesto su stavili opravak ceste koja je bila nefunkcionalna i otežavala komunikaciju ovog naselja sa svijetom. Dopredsjednik Vlajki im je obečao da će problem ubrzo biti riješen. Otišao je kod ministra Čubrilovića, koji je shvatio ljudsku i političku stranu zahtjeva mještana Šimića i obnovi ovog regionalnog puta dao prioritet. Obečano, učinjeno! Sada se od Potkozarja i Ivanjske do Podgradaca u Gradiškoj općini može normalno prometovati na ukupnoj dužini od četrdesetak kilometara, dijelom dobrom makadamskom, a dijelom asfaltiranom cestom, što mnogim Šimićanima povratnicima i vikendašima iz Hrvatske umnogome skračuje put do svojih domova, koje sada počinju i samostalno obnavljati.

Ovako je upravitelj župe Šimići u uskršnjem obračanju vjernicim prokomentirao početak radova:
Hvaljen Isus i Marija!!!

Dragi župljani i župljanke,
za sve one koji ne znaju ili nisu čuli, želim Vas izvijestiti da su prije nekoliko dana radnici Niskogradnje iz Laktaša krenuli s popravkom regionalnog puta Banja Luka – Gradiška,  preko Ivanjske – Šimića – Užara, te moram priznati da to dobro rade. Moram priznati da ne znam je li to uvod u mogući asfalt ili nije, ali svakako je za pohvaliti dosadašnji njihov rad. Neka im je rad od Boga blagoslovljen.
Anto vlč. Marić, upravitelj župe

Kabinet dopredsjednika Vlajkija napominje da su u izradi još dva projekta glede cesta u povratničkim zonama Prnjavora i Kotor Varoša.