utorak, 5. veljače 2013.

Priopćenje povodom američkog projekta rekompozicije BiH



Novi nagovještaj samrtnog proljeća nadvija se nad Republikom Srpskom. Ovaj put se radi o američkom projektu rekompozicije BiH, dakle i RS, koji se projektira u Federaciji. Glede toga pljušte izjave RS političara kako se Srpska neće dati. Mi na ovo možemo samo reći, da se Srpska ne brani političkim izjavama već narodom. A narod, da bi branio svoju zemlju, traži da svi segmenti društva, pogotovo oni privilegirani, pokažu istinsku solidarnost u ovim teškim trenucima, a ne samo deklarativnu.

I da ne bismo previše dužili u svezi političke, ekonomske i socijalne baruštine u kojoj se narod nalazi, ponovimo, po tko zna koji put, slijedeće, u nešto konkretnijoj formi.

-          Potrebno je, da politički vrh Srpske hitno okupi uspješne poslovne ljude koji bi svojim financijskim injekcijama potstakli rješavanje urgentnih ekonomskih i socijalnih problema.
-          Nužno je pojačano angažiranje kapitala u RS zemalja kao što su Rusija, Kina, Turska, Francuska, Njemačka i druge.
-          Nužno je da vladajuće stranke hitno iniciraju stvaranje širokog patriotskog fronta sastavljenog od svih političkih partija koji bi do slijedećih parlamentarnih izbora, a u uskoj suradnji sa predloženim konzorcijumom poslovnih ljudi, vratio svojom aktivnošću povjerenje naroda u sistem.
-          Imperativno je, da se organizira referendum u Srpskoj gdje bi se narod izjasnio za ili protiv prekrajanja unutrašnjih administrativnih granica BiH.
-          Potrebno je upozoriti sve relevantne faktore BiH i međunarodne zajednice da je atak na RS ujedno i atak na BiH, te da BiH ne može opstati bez Republike Srpske.