utorak, 31. siječnja 2012.

Priopćenje povodom Saborske diskusije u Zagrebu o stvaranju hrvatsko-srpske alijanse u BiH



Prilikom nedavne diskusije u hrvatskom Saboru o gore navedenom sadržaju, sukobila su se dva oprečna mišljenja:
           
- Jedni su smatrali da je sramotno to što dva HDZ u BiH surađuju sa Republikom Srpskom;
- Drugi su tvrdili da je za Hrvate u BiH korisno da RS bude na njihovoj strani.
           
Kolikogod da mišljenja i jednih i drugih mogu imati izvjesnog opravdanja, u ovom povijesnom kontekstu, ta mišljenja  ne dotiču glavni problem.

U zadnjih dvadeset godina, zbivaju se fundamentalni procesi, ne samo u BiH, već i na području čitave ex-Jugoslavije. U samoj BiH, u ekspanziji je politički islam, a na štetu dvaju kršćanskih naroda: Hrvata i Srba.
Osnove za islamizaciju koje će se vremenom u potpunosti ostvariti su na Balkanu već gotova stvar. Nastat će kompaktan islamski blok u koji će ući Turska, Albanija, Kosovo, pola Makedonije, dio Crne Gore, Sandžak i veći dio Federacije BiH.
Još uvijek sadašnji gospodari svijeta su to odavno isplanirali skupa sa „arapskim proljećem“ gdje su mnogi laički režimi postali islamizirani. Na njih se oslanja postojeći islamistički blok u Federaciji BiH što polako, ali sigurno vodi ovu zemlju u podjelu.
Na sjeveru  zapadnog Balkana naći će se, dakle, objektivno dva kršćanska naroda: Hrvati i Srbi.           

Što prije budu došli do mudrosti da u ovim krucijalnim, odlučujućim trenutcima moraju prevladati svoje bolne povijesne kontroverze, lakše i prije će spasiti Hrvate u centralnoj Bosni i zadržati taj dio teritorija kao hrvatski.

Glede toga, RS i Hrvatska moraju pod hitno stvoriti specijalne i paralelne veze, riješiti pitanje izbjeglica s jedne i druge strane Save, te sa Srbijom formirati ekonomsko-politički blok tako da mogu voditi što samostalniju regionalnu i, općenito, europsku politiku.