ponedjeljak, 3. studenoga 2014.

O podjeli naroda



Sramotno je, što je srpski narod u manjem entitetu, u trenucima kada mu prijeti gubitak dosadašnje stečene samostalnosti, umjetno podijeljen, od strane svojih političara, na dva suprotstavljena dijela što će omogućiti onima koji žele da faktički ukinu Republiku Srpsku da to urade bez ikakvih napora. Bez obzira na to tko dobije parlamentarnu većinu, opozicija kojoj rastu krila ili pozicija sa svojim nestabilnim partnerima, jedni i drugi to ne mogu uraditi a da im partneri, neophodni za formiranje vlasti, ne budu oni koji hoće uništenje Republike Srpske.
Srbi bi trebalo da pogledaju oko sebe. Albanci, Muslimani i Bošnjaci su se u najkritičnijim momentima ujedinjavali kako bi ostvarili svoje nacionalne ciljeve. Jedino Srbi rade suprotno izazivajući tako podsmjeh i prezir onih oko njih.
Zdrav razum govori kako bi bilo krajnje jednostavno i logično kada bi srpski narod u RS-u bio ujedinjen i na taj način obranio svoje nacionalne i civilizacijske interese, te jedinstven krenuo obnovi svog, dobrim dijelom upropaštenog, ekonomskog i socijalnog statusa.
Neka se dobro zamisle oni, potencijalni Brankovići, kojima je sada jedino do vlasti i fotelja, ma s koje god strane bili. Možda će ih aktualno sud obespravljenog naroda zaobići, ali ih, sasvim sigurno, neće zaobići sud historije.   


Nema komentara:

Objavi komentar